DRET A DEFENSAR DRETS. Concerts per les persones refugiades als Concerts de Vivers el 15 Juliol

DRET A DEFENSAR DRETS

Concert per les persones refugiades

  • Els artistes internacionals Salif Keita, Bokanté, Danay Suárez, Vicente García i Lüla Reyna actuaran en defensa de les persones refugiades el 15 de juliol en els Jardins de Vivers
  • Part dels fons recaptats seran destinats al desenvolupament d’un projecte de defensa dels drets de persones refugiades i migrants gestionat per diferents organitzacions valencianes.

València (10 de maig de 2017). – El pròxim 15 de juliol, en el marc dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València, tindrà lloc un concert que, sota el títol de “DRET A DEFENSAR DRETS”, pretén promoure la sensibilització i la resposta social davant la situació de persones refugiades i migrants vulnerables que s’enfronten a nombrosos problemes i violacions de drets.

El concert comptarà amb un cartell d’artistes internacionals encapçalat pel gran músic maliense Salif Keita, i es completa amb Bokanté, Danay Suárez, Vicente García i Lüla Reyna. El disseny gràfic del cartell és obra del Premi Nacional de Disseny Isidro Ferrer.

Els organitzadors del concert destinaran part dels fons recaptats al desenvolupament d’un projecte de litigi estratègic que pretén contribuir a pal·liar les vulneracions de drets humans tant en els països d’origen, com en els de trànsit i en el d’arribada, ja en plena Europa. En el cas d’Espanya, les persones refugiades i migrants s’enfronten a greus vulneracions dels seus drets, entre altres, en les fronteres i ports, en les tanques de Ceuta i Melilla, en els Centres d’Internament d’Estrangers CIE i, en general, en els centres penitenciaris espanyols.

Litigi estratègic: Dret a defensar els drets

És per açò que diferents organitzacions de defensa dels Drets Humans a València, han decidit presentar el projecte de litigi estratègic, DRET A DEFENSAR DRETS.

El litigi estratègic consisteix en la judicialització d’un cas emblemàtic de vulneració de drets humans amb l’objectiu d’avançar en la implementació de solucions tant directament afectades, com per a la resta de col·lectius en situació de vulnerabilitat. Així, mitjançant el litigi d’un cas representatiu es persegueixen diversos objectius: modificar criteris judicials restrictius en matèria de drets, canviar lleis, reglaments o pràctiques administratives que impedeixen el lliure exercici de drets, i en general elevar els estàndards de protecció dels drets humans . El litigi estratègic és una eina més d’incidència política orientada a revertir les creixents desigualtats socials

Per això, l’Associació Àmbit, la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR PV) i Servei Jesuïta a Migrants (SJM) promouen una plataforma jurídica a la qual es convida a participar a altres entitats, activistes i professionals del Dret amb l’objectiu d’analitzar vulneracions dels drets de les persones refugiades i migrants, seleccionar casos estratègics, elevar-los a les instàncies oportunes i denunciar-los de manera pública.

Descripció del projecte

Aquesta iniciativa pretén millorar els processos de judicialització (casos triats) de les persones refugiades i migrants, posant l’accent en l’exercici del dret a l’assistència jurídica, el dret d’asil, la protecció internacional i lluita contra la xenofòbia, el racisme i els Drets Humans en general.

Destacats artistes internacionals

Amb aquesta finalitat, el dissabte 15 de juliol en els Jardins de Vivers de  València,  se celebrarà un concert a favor d’aquest projecte de defensa dels drets de les persones refugiades i migrants, contra el racisme i la xenofòbia.

El cartell estarà compost per artistes de diferents procedències, mostrant la seua diversitat cultural i estarà  encapçalat pel gran músic maliense Salif Keïta, un artista reconegut com una de les veus més destacades del continent africà i que no havia vingut a València des de l’any 2002. Estarà acompanyat per Bokanté, una formació creada per Michael League, baixista de la reconeguda banda Snarky Puppy i un dels projectes més innovadors dels últims temps en la fusió de músiques de diferents cultures, la cantant cubana Danay Suárez, màxima representant de l’hip-hop femení en Cuba, Vicente García, un artista que explora els sons autòctons del seu país originari (República Dominicana) combinant-los amb diversos gèneres de la música llatinoamericana tradicional i contemporània, i Lüla Reina, autora d’un folk contemporani i fresc que fusiona la música mexicana tradicional amb diferents músiques del món.

Aquest concert solidari ha sigut co-organitzat per les entitats valencianes CEAR PV, Servicio Jesuita a Migrantes Valencia (SJM), Àmbit, i l’Associació de Promotors Musicals (MusicaProCV) en col·laboració amb Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, la Conselleria d’Eduació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Fundació per la Justícia i el Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València.

Es pot  col·laborar amb aquest projecte adquirint les  entrades del concert en  la web del festival www.concertsdevivers.com on també s’habilitarà una fila zero.

Recinte: Jardins de Vivers. València. – 15 de Juliol de 2017

Obertura de portes 19.30 h

Informació i entrades a la venda en www.concertsdevivers.com

diver

Esta web utiliza cookies. Al navegar en esta página, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Encontrarás más información en nuestra Política de Cookies.

ACEPTAR